ALTRES RECURSOS

Trobaràs uns vídeos que et podran ajudar a introduir o motivar el tema que vulguis treballar. A través de la plataforma disposaràs d’un accés directe a l’enllaç del vídeo, encara que per la realització de la sessió seria bo que poguessis accedir directament des de Youtube o descarregar-te el vídeo i tenir-ho preparat en un suport extern. La funció dels vídeos és tenir un recurs audiovisual que ajudin a introduir el tema que volem tractar amb els alumnes de l’institut.

Recorda de verificar, abans de fer servir aquest recurs en una sessió, que l’espai on dinamitzareu el tema a tractar disposa de connexió a internet i que tant l’ordinador com projector o Pissarra digital estan operatius per fer-los servir. Altres aspectes com la llum de la sala o la qualitat del so que sentirem, són aspectes importants perquè aquest recurs sigui un element entenedor i motivador pels assistents. Per tant cal verificar que els altaveus estiguin ben connectats i amb el volum més adequat perquè es pugui escoltar correctament sense generar cap distorsió, igualment hauries de pensar en el mateix espai on veureu el vídeo, a part dels temes tècnics que hem mencionat, pensa en quina és la millor distribució dels alumnes per visualitzar el material.

La distribució serà diferent si estem ubicats a la mateixa aula que tenen de referència els alumnes o si ho fem en una sala diferent, biblioteca, sala d’ordinadors, etc… 

Per començar les nostres sessions i més encara si és el nostre primer contacte amb el grup, és bo que abans de començar amb el contingut, es comenci establint un vincle i cuidant l’ambient i el moment del grup.

Sempre serà més motivador pels joves que assistiran a la sessió, que tinguin ben clar el tema que volem tractar i facin totes les preguntes prèvies que puguin tenir.

Per connectar amb el grup i crear l’ambient més adequat, podem començar amb algun petit joc o dinàmica, que ens ajudarà a millorar la motivació i l’atenció que tindrem per part del grup.

Si vols conèixer algunes propostes en aquest sentit visualitza el vídeo tutorial núm. 27 a on s’expliquen petits jocs o dinàmiques per iniciar les sessions.

Activitat finançada amb càrrec als crèdits rebuts del Ministerio de Igualdad (Secretaría de Estado de Igualdad y contra la Violencia de Género)